Barne og familiefotografering

Fotografering for helefamilien

Barne og familefotografering er noe hele familien kan være med på. Det er veldig hyggelig når mamma og pappa også er med på bildene.

 

Barne og familiefotografering er en av grunnen til at jeg startet med fotografering. Som pappa til to barn så skjønte jeg fort at de kommer til og bli store fort.

 

Du vet… Første dag i barnehagen, første skoledag. Tiden går så alt for fort og vips så er de voksne selv.

 

Jeg er helt sikker på at disse tankene har slått deg også og jeg vil veldig gjerne hjelpe til med å skape minner som varer evig. Minner man kan se tilbake på når barna er blitt store og kanskje har fått egne barn.

 

Jeg elsker å ta bilder av barn i alle aldre, og som tobarnspappa har jeg mye erfaring med barnefotografering og det å hjelpe barna føle seg trygg og avslappet foran kamera. På fotografering her hos meg er det ingen barn som tvinges til å posere eller smile hvis de ikke vil – jeg prøver heller å få et naturlig smil.

Om sommeren liker jeg aller best og ta bilder av barn utendørs hvor de leker, løper rundt og er fri til å være seg selv.

 

Jeg har studio i Sandefjord, men jeg reiser gjerne andre steder på østlandsområdet 🙂

Barne og familiefotografering Sandefjord 1
Barne og familiefotografering i studio sandefjord
Barne og familiefotografering Sandefjord 2
Barne og familiefotografering portrett barn fotograf paul skahjem thürmer
Konfirmasjonsfotografering i Sandefjord konfirmant i budnad
Barne og familiefotografering portrett barn fotograf paul skahjem thürmer
Barne og familiefotografering
Barne og familiefotografering portrett barn fotograf paul skahjem thürmer
Barne og familiefotografering portrett barn fotograf paul skahjem thürmer
Barne og familie fotografering Portrett barn portrettfoto studiofotografering Sandefjord
Portrettfotografering Larvik
Barne og Familiefotografering i stokke på en grusvei famile på 4
Barne og familiefotografering Sandefjord 1
Barne og familiefotografering i studio sandefjord
Barne og familiefotografering Sandefjord 2
Barne og familiefotografering portrett barn fotograf paul skahjem thürmer
Konfirmasjonsfotografering i Sandefjord konfirmant i budnad
Barne og familiefotografering portrett barn fotograf paul skahjem thürmer
Barne og familiefotografering
Barne og familiefotografering portrett barn fotograf paul skahjem thürmer
Barne og familiefotografering portrett barn fotograf paul skahjem thürmer
Barne og familie fotografering Portrett barn portrettfoto studiofotografering Sandefjord
Portrettfotografering Larvik
Barne og Familiefotografering i stokke på en grusvei famile på 4

PRIS BARNE OG FAMILIEFOTOGRAFERING

Pris for kun fotografering kr 1300,-

 • 30-60 min fotografering i studio eller på lokajson ute.
 • Inkluderer forberedelser, sortering og en lett redigering av bildene.
 • Online visningsgalleri, med bildene lagret i inntil 1 år.

 

Prisen gjelder kun fotografering, Bilder kommer utenom.

DIGITALE BILDEpakker

 • 5 digitale bildefiler – 3500,-
 • 10 digitale bildefiler – 5500,-

 

250,- pr stk utover 10 stk

 

Pris for kun 1 stk bildefil kr 1190,- 

Alle filene leveres digitalt i høyoppløst og lavoppløst versjon i online galleri. Alle bildene blir lagret der i 1 år. Du kan laste ned en app som heter Pic-time. Da har du tilgang til alle bildene på din mobiltelefon.

Alle priser ink MVA

Kontakt

Dine spørsmål

HVORDAN VIL DU BESKRIVE FOTOGRAFERINGSSTILEN DIN?

Jeg foretrekker livsstilsfoto, en litt ikke så posert type fotografering, det er en sjanger som fanger de ekte følelsene og øyeblikkene, portretter av folk slik de er, her og nå.

Det kommer litt an på, men ca 1 time. Noen ganer kortere andre ganger lengre.

Vi kan ta bilder utendørs eller i studioet mitt, eller hjemme hos dere. Det er mulig å kombinere utendørs/innendørs i samme fotografering hvis været tilsier det.

Ta med et ekstra klesskifte (til deg og barna) i tilfelle det er er noen små uhell.

Ta gjerne med litt mat og drikke til barna og deg selv.

Klærne burde være komfortabel og gjenspeile de dere er. Jeg anbefaler ikke å bruke helt like klær, men heller fargekoordiner. Prøv å unngå logoer og mønster, da vil bildene være mer tidløse.  Ta med noen ekstra skift for sikkerhetsskyld.

Skape minner

Siden tidenes morgen har mennesker vært opptatt av å skape minner i tegninger og etter hvert via fotografier. Familiebilder har alltid stått høyt i fokus for å kunne minnes både nær og fjern familie. Bilder er noe man aldri får nok av. Utviklingen. Personligheter. Mennesket selv skal fanges i øyeblikket.

Vi har over årenes løp blitt litt hobbyfotografer alle sammen. Da tilgangen på kameraer er en armlengdes unna. Vi ønsker å få med oss hverdagens minner og knipser i vei.
Men det er noe helt eget med de bildene en fotograf kan ta. Hvilke magiske øyeblikk som kan fryses i tid enten det er av barna våre, eller hele familien samlet.

En ting som er viktig og ikke glemme er at foreldrene burde også være med på bildene. For når man tar bilder hjemme så er det som regel alltid en av de voksne som er bak kamera og tar bilde. Så det er ofte at det er en som mangler på bildene.

Jeg ser på gamle bilder fra når min datter var liten. Det har gått fort, nå er hun 9 år og går i 4 klasse. Minstemann er 4 år og jeg synes ikke det er lenge siden han kom inn i våre liv. Men vipps så er de voksne og vi står igjen og tenker «hvor ble det lissom av tiden. Det gikk så innmari fort».

Det er derfor vi må være flinke til og ta gode og fine bilder av våre barn som vil vare lenge. Vi må bevare minnene om tiden akkurat nå.

Barne- og familiefotografering - tips

Bli kjent med hverandre

Det kan være lurt å bli litt kjent med fotografen på forhånd. Snakke om hvordan man ønsker bildet. Har dere noen spesielle interesser eller hobbyer dere vil få inn i bildet? Dette kan bli veldige artige bilder å se tilbake på. Å få foreviget det man bruker mye tid på i hverdagen.  

Mange velger et klassisk pent oppsett også.  Mulighetene er mange. Her er det kun fantasien deres som setter grensene. Ha en åpen dialog mellom dere og fotograf på forhånd og under selve fotograferingen for å gjøre det mest mulig unikt. Ikke vær redd for å spørre om råd om du er usikker på noe. Eller trenger tips.  

 

Det er ikke slik at bilder tatt av en fotograf nødvendigvis bare foregår i studio. Kommuniser og finn akkurat løsningen som passer for dere. Det er mange fotografer som også blir med ut i naturen og fanger øyeblikkene. 

 

Fotografen sin jobb er å vise båndet mellom dere. Det unike med hver enkelt familie og fryse tiden. Skape det evige minnet.

Barnefotografering

Å fotografere barn kan være både en fryd. Men det er også en helt unik utfordring. Barn er jo ikke alltid kjent for å være glad i å stå i en positur for kameraet.  Vi må huske på at alt er nytt og kanskje litt skummelt i studio for de små. Men avledning, lek og moro er med på å få de til å senke skuldrene og det er dette man vil få frem på bildene. Lek. Glede. Trygghet. Fotografering skal jo kun være gøy for både store og små! 

 

Fotografer har svært god erfaring med å få barna til å fokusere. De klarer å få frem det kraftfulle i et barn. Et ekte portrett vil reflektere barnets personlighet. Deres energi og hvor unike og ikke minst hvor ulike ethvert barn er. Det er viktig for foreldre å senke skuldrene og faktisk ha det gøy. Dette merker barna også. 

 

Et par små tips før selve fotograferingen med barna: 

 

 • Sørg for at barna er komfortable med klærne de har på seg. Dette er viktig for måten de utfolder seg på. 

 • Ta gjerne med ekstra snacks. Og drikke. Det er veldig lurt at barna ikke kommer på tom mage før fotograferingen. Et tips er at snacksen dere tar med ikke vil grise utover klærne til barna. 

 • Snakk gjerne om hva dere skal gjøre før selve fotograferingen. Forbered de.

Hvilken alder er best?

Enhver alder har sin egen sjarm når man ønsker å ta bilder av de små.

Når man skal få tatt nyfødtfoto er det gjerne fra de første 14 dagene av babyens liv man får de tidløse bildene. Der de gjerne sover mye og kan gi dere noe unikt. Her handler fotografiene mest om å få fanget den nyfødte lille kroppen. Gjerne de små detaljene rundt babyen eller om babyen ligger i foreldrenes armer.

 

 

Når de nærmer seg tre til fire måneder får du gode bilder av en mer våken baby. Man fanger de ferske store øynene som ser rundt seg. Hvis nyfødt bildene utgikk og du fortsatt ønsker bilder når babyen er veldig liten så er tiden inne for å gjøre dette nå. 

 

 

Rundt 7 til 10 måneder er tiden hvor de morsomme utrykkene kan bli fanget på kamera. Tiden hvor den lille babyen nå har blitt litt større og ønsker seg opp og frem i den store verden. På dette tidspunktet kan babyen både sitte, rulle og virkelig følge med på det som skjer rundt seg. Babyen har fortsatt mye babypreg over seg, samtidig som man kan fange utrolig mange varierte fotografier.  Her kan også baby nå bruke en del rekvisitter om ønskelig.

Noen tips til fotograferingen

 • Velg en god plass for fotograferingen
  Barnet / familien er midtpunktet i bildet, men omgivelsene har også en del å si.

  Bakgrunnen er som regel mer utydelig i et portrett bilde, men det er fortsatt en viktig del.

  Magi kan du lage ut av de enkleste elementer. Her burde dere tenke på detaljer, tekstilene og farger. Se gjerne etter en bakgrunn som skaper en helhet i bildet. Man ønsker ikke at bakgrunnen skal stjele fokuset, men skape en komplett helhet. Bli enige med fotografen om dere vil være i studio eller ute. 
  Strand. Skog. Eller hva med hvis dere har en favorittplass som betyr ekstra mye for dere?Hvis dere skal ha en fotografering ute sammen med barna, så er et godt tips å komme litt før timen slik at barna kan få ut ekstra energi. Løpe rundt og bli litt kjent med området. Om det er et fremmed sted. Dette vil også hjelpe med å få ut litt ekstra energi før fotograferingen begynner. 

 • Inkludere interessante tilbehør
  Tilbehøret kan løfte ethvert fotografi.  Dette er med på å skape en fortelling i bildet. En historie. Og dette kan bidra med å holde barna underholdt mens fotograferingen pågår.
  Når de aller minste skal bli tatt bilde av så kan en skål, en kurv eller en pute med et mykt teppe på være et godt tilbehør som man putter den lille oppi / oppå. Dette vil skape en god, enkel og ren detalj til en liten baby.

  For de litt større babyene og barna så er mulighetene uendelige for hva du kan bruke av rekvisita.
  Bamser, leker, ballonger, blomster eller hva med en lanterne? Dette må dere selv finne ut av ut fra hva slags tema dere ønsker dere. Her er det vel kun fantasien som setter grensene. Bruk god tid i forkant til å planlegge tema og rekvisittene dere ønsker å tilføye. Del tankene med fotografen slik at resultatet dere ønsket vil bli best mulig.

  Det som kan være gøy er å ta med yndlingsleken til barnet hvis de har dette. Det vil bli et minne å se tilbake på, men kan også bidra til å gjøre barnet enda tryggere når de har noe kjent nær seg.

 • Venne de til å være foran kamera
  Å være hos fotograf skal være en god opplevelse. Det er helt naturlig å bekymre seg på forhånd for hvordan de små skal oppføre seg. Tankene om hvordan det skal gå om de nekter å samarbeide med fotografen. Senk skuldrene. Dette er noe fotografen har vært igjennom mang en gang tidligere.
  Ingen forventer at barn skal oppføre seg eller høre til enhver tid. Særlig i slike ukjente situasjoner. Tålmodighet er tingen.
  Det er veldig lurt å ha kommunikasjon med fotografen på forhånd og under timen. Snakk gjerne med fotografen om det er noe du kan gjøre under fotograferingen av barnet om det trengs litt ekstra avledning eller lignende. Det skal være gøy! Barn kan ofte «gjemme seg» foran kamera. Føle seg usikker. Det gjelder gjerne voksne også, så det er ikke rart at barn kan oppføre seg ukomfortabel foran kamera.

  Fotografen må ha god tålmodighet og en god dose humor. Trikset her er å få barn trygge foran kamera slik at bildene vil fremstå naturlig. Som igjen vil gi det beste resultatet. For nervøsitet er noe som vil komme frem på bildene. Husk det at dette er noe fotografer kan mye om. Det er jobben deres. De har masse erfaring med å gjøre dere trygge på å bli tatt bilde av. Man skal være i de beste hender. 

 • Antrekk man burde velge til fotograferingen
  Når man skal ta bilder. Både av barna og hele familien samlet så er det lurt å tenke litt på forhånd hva man skal ha på seg. Fargetonene burde være uten masse mønster og motiv. Dette fordi det fort kan stjele oppmerksomheten vekk fra barnet / familien. Det kan også bidra til at det skaper mer rot i bildet. Antrekkene mellom søsken og familie trenger ikke være helt lik i fargene, men at de samsvarer for å skape en mer helhet.
  Det kan være lurt å ikke velge helt hvite plagg da dette kan dominere bildet. En trygg farge kan være grå, beige. Generelt litt lysere farger vil passe bedre. Spør fotografen på forhånd hva de anbefaler!

  Det kan også være en god ide å kle barnet etter deres egen personlighet om det lar seg gjøre.
  Ta gjerne med flere skift før en fotografering. Gå igjennom dette med fotografen. Bli enige om hva som kan være det beste. Det kan fort bli flere forskjellige antrekk. Og husk tilbehør dere ønsker å tilføre bildet.

  Et tips kan være å se an hvilken årstid dere har valgt å ta bilder på. Med tanke på fargene på antrekkene om fotograferingen foregår ute. Alle fire årstidene har sin sjarm, og man kan tenke farger ut fra dette. 

Familie-fotografering

Minner for livet. Enten det er en liten familie, eller hele storfamilien samlet for fotografering så er dette en koselig og morsom opplevelse. Dette er tross alt noe dere skal se tilbake på og minnes en tid dere aldri vil glemme.
Barne og familiebilder er noe av det mest verdifulle vi kan ha.

 Når man kan se tilbake på de utrolige forandringene over tid.

Interiøret er noe også en del tenker på. Hvor bildet skal henge. Hvor det kan passe. Men også hva det kan passe med. Dette kan være lurt å tenke på når det kommer til bakgrunn, farger og rekvisitter.
Før dere har timen er det lurt å bestemme dere for om dere ønsker tradisjonelt oppstilte bilder eller mer leken fotografering. Dette blir dere enige med fotografen om. Fargevalget når dere skal fotograferes sammen burde være i samme toner. 

Når familiefotografier tas med barna er det fint å fange det naturlige og lekne samspillet mellom dere.
Et lite tips er hvis små barn skal fotograferes. Det anbefales å sette fotograferingen tidligere på dagen fremfor ettermiddagen. Barna er ofte på skole / barnehage og de er slitne og mettet av inntrykk. Dette kan påvirke bilde takningen. 

Men det viktigste er – ha det gøy! Lag gode minner ut av dette!