Fotograf paul thürmer

Barne og familiefotografering i Sandefjord

Min stil og fotografere barn og familier er ikke å be barna dine stå eller sitte stille foran en hvit vegg i et studio.

Jeg vil  heller løpe sammen med dem ute mens vi leker eller utforsker. Men av og til så er det også veldig fint når barna leker sammen og jeg bare observerer leken å fanger alle de fine øyeblikkene underveis. Det gir de beste og mest naturlige bildene.

Barne og familiefotografering hos meg skal være en morsom opplevelse for både barn og voksne. Vi vet at de beste bildene kommer når alle føler seg trygge og har det gøy!

 

 

Hvor ofte er det ikke at man tenker “nå har jammen tiden gått fra oss, igjen..”.
Og de barna som var så små, har plutselig vokst 15-20 cm og begynner å bli store.

 

 

Tiden går så alt for alt for fort

Det er ofte jeg tar meg selv i å tenke at hvor har tiden blitt av. Mine barn som er er 8 år og yngste snart 3 år.

Jeg synes ikke det er lenge siden hun på 8 år bare var noen dager gammel og minstemann på snart 3 år kom hjem for første gang.

Hvor ble tiden av?

Plutselig våkner man opp av hverdagen og småbarns livet og ikke helt skjønner «hvor tiden har blitt av».

Jeg husker når jeg var liten at sommeren tok aldri slutt, den vart sååå lenge. Men vi  voksne vet jo at den tiden som barne går utrolig fort.

Plutselig er de ferdig i barnehagen og skal starte på skolen. Før vi vet ordet av det avsted på videregående og kanskje de flytter bort for og studere.

Nettopp derfor er det veldig viktig og dokumentere tiden som barn, for plutselig er den over.

Proff fotograf eller mobil?

Man kan si at «men jeg tar jo mange bilder med mobilen min».

Ja vi er veldig flinke til å ta bilder med mobilen og mobiltelefonen er blitt veldig bra til å ta mange fine bilder.

Men som regel så blir de liggende på mobilen eller i skyen. Det er som oftes ikke de bildene som du printer ut i stort format og henger på veggen.

Men med bilder tatt hos en profesjonell fotograf er bilder du kan henge på veggen, lage flotte album av som vil vare i lang tid. Og det er derfor mange velger og gå til en en fotografering hos en profesjonell fotograf. Som kan hjelpe dere med og fange minnene og forevige dem.

Fryse tiden

Bilder hjelper oss å huske, og disse bildene vil glede barna når de blir voksne, og kanskje deres barn og barnebarn der igjen. Det er viktig og stoppe opp litt og fryse tiden i de flotte øyeblikkene som vil vare livet ut.

I dagens teknologisamfunn er vi jo alle fotografer, og vi tar enorme mengder bilder av alt som er rundt oss hver eneste dag.

Alle disse hverdagsbildene er utrolig verdifulle, men samtidig vet jeg hvor mye bildene fra en barne fotografering betyr for mine kunder. Det er noe helt eget med minnene og øyeblikkene som skapes av en profesjonell fotograf.

Barn er ikke modeller

 

Barne og familie fotografering i sandefjord

Barn er som oss vokse, de er ikke modeller eller født til å være foran kamera. Men veldig mange barn takler det veldig bra.

Jeg får ofte høre «at mine barn ikke er noe flinke til og smile foran kamera». I utgangspunktet er det ingen barn som er det. Derfor trenger de litt tid. Noen mer enn andre. Så når vi tar oss tid så vet jeg at det blir mange fine bilder av barna.

Slik kan det se ut når vi i år prøver og ta bilder av våre barn.

 

Barn er barn 

Barn er glade, jublende, morsomme og noen ganger litt skeptiske. Noen ganger er de også litt redde når de kommer inn i ett studio. Det er noe jeg skjønner veldig godt. Det er jo så mye rart og se på og ting de ikke kjenner igjen.

Så da er det lurt og bare ta den tiden det tar før barna blir litt mer trygge. Da kommer det så mange fine bilder med forskjellige uttrykk.

Barne fotografering fotograf paul skahjem thürmer Barne fotografering fotograf paul skahjem thürmer Barne fotografering fotograf paul skahjem thürmer

 

På barnas premisser

Det er ikke alle barn som tar instruksjoner som forventet, de er ofte litt usikre og  forsvinner veldig ofte ut av søkerbildet i retning mamma eller pappa, før jeg har rukket å fokusere og ta ett bilde.

Samtidig har de en spontanitet og et følelsesregister som åpner for det meste rare og fantastiske uttrykk.

Det er nå vi lar barna få litt tid på seg og at jeg leker og snakker med dem, at alle de fine bilde blir tatt. Når det gjøres på barnas premisser.

Barn er lynraske så her er det bare og henge med. Det er heller ikke langt fra gråt til latter. Så hos meg så benyttes ikke stativ for det rekker vi ikke. Jeg følger etter dem med kamera og knipser mens vi leker.

Det er også noen ganger vi kan legge opp til at barnet skal sitte på en stol eller en kasse eller en pute. Hvis fotograferingen ute kan man benytte en benk eller en stien, eller kanskje noe annet som vi finner ute. 

 

Familiefotografering er kvalitetstid

Barne fotografering fotograf paul skahjem thürmer

 

Barne og familiefotografering er kvalitetstid for hele familien fylt med masse lek og moro. Det er et kjærkomment avbrekk fra hverdagens travle rutiner. Jeg har barn selv og har mye erfaring med å fotografere barn og voksne i alle aldre. Jeg setter av god tid slik at fotograferingen blir koselig og minst mulig stress.

Jeg liker veldig godt og ta bilder andre steder enn bare i studio, så jeg tar gjerne bilder i omgivelser som har en betydning for dere, et sted dere har en tilknytning til og har ønske om at skal være en del av minnene deres. Som for eksempel hjemme hos dere, i hagen, i parken i nærheten av der dere bor, på hytta eller andre steder dere tilbringer mye tid sammen. Dersom dere kommer tilreisende til Sandefjord har vi utrolig mange flotte steder og omgivelser som er perfekt for familiebilder. 

 

FANGE DE FLOTTE ØYEBLIKKENE​

Barne fotografering fotograf paul skahjem thürmer

Barn er så herlige og uforutsigbare, du vet aldri helt hva som kan skje når de skal fotograferes og det er noe av det som gjør det så spennende og fotografere barn. Det blir alltid mye moro, så her er det bare å sette seg ned på gulvet å leke og fange de flotte øyeblikkene. For et barn som kommer til studio for første gang er det så mye spennende og nye ting å se på. Så å deres reaksjoner når de utforsker alt det rare som man finner i et studio er morsomt.  Det er masse leker i studio som barnet kan leke med i mens vi fotograferer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barne fotografering fotograf paul skahjem thürmer

Fotografere ute

Jeg tar ikke bare bilder i studio, vi benytter også naturen. Alle årstider har noe som er med på å skape kjempe fine bilder.

Hvis dere og barnet/barna har et favorittsted så er det ikke noe problem om vi reiser dit og fotograferer der. Det kan være i deres egen hage eller en lekeplass i nærheten der dere bor og som barnet/barna kjenner godt til fra før av.

Jeg er med på alt av ideer som fører til flotte bilder som dere kan pryde veggene med. Så ikke nøl med og kom med innspill til meg.