Fotograf paul thürmer

I starten av August hadde jeg ett par dager fri hjemme sammen med min datter på 9 år før skoleferien var over. Vi måtte bare finne på noe sammen, kun oss to. Da bestemte vi oss for at vi skulle ta en tur og se etter fine steder hvor jeg kunne ta fine natur bilder av Norge. Denne turen skulle være en tur for å se litt hvordan det var på de forskjellige turist atraksjonene. Så kan jeg ta turen på nytt en annen gang men da vite litt mer om stedene.

For det er nok ikke så lett å få bra naturlige bilder med masse turister. Men det må sjekkes ut.

Vi satt oss ned to dager før avreise for og planlegge turen. Vi tok frem google maps og begynte og se hvor vi kunne reise som jeg og hun ikke har vært før. Jeg har alltid hatt lyst til å se Trollstigen og Gerianger, så da tenkte vi at vi kunne jo reise til Åndalsnes, det er jo ikke så langt 😉

DET var lengre enn jeg trodde for å si det sånn 😉

Vi skulle også teste hvordan det var og reise på tur med elbilen. En Ioniq 2020 modell med ca 300km rekkevidde på en god dag.

 

Ruta vi endte opp med var :

 

 

Mjøslia

Utsikten fra mjøsli hyttegrandd sommerhytta på tv2

 

Men underveis så endret planene seg litt. Pernille er veldig fan av Sommerhytte som går på tv2. Så siden det ligger ved mjøsa så kunne vi jo stoppe litt der. Og det gjorde vi. Det var kjempe morsomt å se det som vi hadde sett på tv.

Her sitter vi å ser på utsikten fra Mjøslia. Veldig fint der opp.

 

Vi kunne ikke sitte der for lenge. Vi måtte videre. Så etter og ha vandret rundt og sett litt gikk vi tilbake til bilden og pekte snuta mot nord og Dombås.

 

 

 

 

 

Bolleland

Rett ved Mjøslia så ligger Espa og bolleland. Det var på tide å lade litt igjen,s å hvorfor ikke. Det går en del strøm når man kjører på motorveien.

 

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 1

På bensinstasjonen var det fult av folk og inne var det enda mer kaotisk. Så det var bare å stelle seg i køen ute, få sprit og ta på maske.

 

Når vi kom inn hadde de en diger meny med mange forskjellige boller, med alle mulige typer pønt og fyll så langt øye kan se. Jeg bestiller 4 stk boller med sjokolade( min favoritt ), to til hver og en Cola. Vi tar med oss bollene ut og finner en benk som vi kan sitt og slappe av på i sola med bolle og cola.

 

Når bolla var fortært og bilen hadde fått seg litt Juice på tanken, så var det bare og sette seg i bilen og kjøre videre. Klokka nærmet seg 14 ish, så for at det ikke skulle bli seint på natta så var det bare og dundre på. For det måtte stoppes en eller to ganger til på veien for og fylle på litt Juice.

 

Neste stopp på veien ble på Circle K E6 Vinstra. En kjempe fin plass og stoppe. Eneste som er litt kjedelig der er at det kun er 3 eller 4 ladere. Det kunne lett vært flere ladere på den stasjonen. Det er masse plass der.

 

 

Du tenker kanskje at jeg stopper og lader litt mye. Men på hele turen var jeg aldri under 40% på batteriet. Jeg prøver å kjøre sånn at jeg lader når jeg kan og ikke når jeg MÅ lade. Det er veldig viktig for da kan man ta kortere stopp. Det er bra og strekke litt på beina og med barn i bilen så har de også godt av og få en pause.

 

Etter stoppet på Vinstra så satte vi kursen mot Dombås. Her ladet vi også litt og spiste middag på Frich’s Kafeteria. Veldig god mat der 🙂

 

Trollveggen

God og mette satte vi oss i bilen og startet på turen videre mot Åndalsnes og via Rauma. Når vi reiste fra Dombås så var været kjempe fint, sola skinte og det var bra tempratur. Klokka var nå blitt ca 18:00.

Turen mot Åndalsnes er en kjempe fin strekning. Du kjører oppover langs en dal som den dagen var kjempe fin i lyset av solen som kom fra vest over fjellene. Hele dalen var frodig og grønn.

 

Etter hvert som vi kjørte nedover i dalen så ble været gråere og mørkere og dette på samme tid som det startet og gå nedover, fjellene ble høyere og brattere. Men det var litt sånn at man nesten ikke merket overgangen. Det bare plutselig var høye fjell på begge sider av veien og skyene lå tungt rundt toppene. Det var helt magisk.

 

 

 

 

Fremme i Åndalsnes

Vel fremme i Åndalsnes var det å finne frem til hotellet jeg skulle over natt på. På forhånd hadde jeg booket inn ett rom på Grand Hotel – by Classic Norway Hotels. Det angret jeg ikke på for det var ett veldig fint og trivlig sted. Personalet der var kjempe hyggelig. Fine rom og en kjempe fin frokost.

Her ser du utsikten fra rommet vi hadde. Helt fantastisk.

 

utsikten fra hotellet i åndalsnes

 

Vi var oppe tidlig dagen etter og spise frokost. Etter frokost så hadde vi bestemt oss for og ta Romsdalsgondolen. Norges lengste taubane. Jeg har litt høydeskrekk men hadde lovet Pernille at vi skulle ta den, så da var det bare å bite tenna sammen og spille cool.

Det gikk veldig bra.

 

Litt fakta om Romsdalsgondolen.

Romsdalsgondolen er en gondolbane som går fra Åndalsnes sentrum til fjelltoppen Nesaksla (715 m.o.h.) i Rauma kommune. Banen er 1676 meter og den lengste i Norge. Det er en pendelbane med to gondoler der den ene går opp mens den andre går ned. Nedre stasjon er på Jernbankaia like ved Åndalsnes stasjon og Tindesenteret. Øvre stasjon er ved stien på fjellturen kalt Romsdalseggen. Turen tar 5 minutter og banen har en kapasitet på 45 personer per tur og 500 personer i timen. Banen åpnet i mai 2021.

 

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 2

 

 

 

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 3

Turen opp

 

Gondolbanen er utrolig stillegående og smooth. Når vi kom til toppen så merket man nesten ikke at den dokket. Utsikten var utrolig. Selv jeg med litt høydeskrekk syntes dette gikk veldig bra.

Jeg tror vi gjorde rett i og ta en av de første turene opp. For bare ett par turer etter at vi kom opp var gondolene fulle.

 

Selve turen tar ikke lange tiden. Tror

 

 

 

 

 

Eggen resturant på toppen av Romsdalseggen

Utsikten på toppen av Eggen er helt fantastisk. Været viste Åndalsnes fra sin beste side. Så da måtte vi kose oss med en is til en utsikt som bare er helt utrolig.

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 4

 

 

Erfaringer og tips

Jeg kunne skrivd i en evighet, men for at det ikke skal bli så langt så legger jeg bare til flere bilder som jeg tok på turen.

Hvis jeg skal konkludere med erfaringene jeg gjorde meg på denne turen så må det være at det er ikke noe problem og kjøre el-bil i norge så lenge man bruker huet. Lad når du kan og ikke når du må. Da er du sikret mot å gå tom.

Jeg hadde en veldig fin tur sammen med Pernille. Vi koste oss veldig sammen på denne turen og vi fikk oppleve mye sammen som vi har med oss resten av livet.

 

Men når jeg skal se på selve fotograferingen så skal det sies at midt på sommeren, eller starten av august kanskje ikke er den smarteste tiden på året å reise til f.eks Trollstigen for og ta bilder uten turister. De var over alt. Jeg er utrolig fornøyd med at jeg klare å få ett par bilder fra Trollstigen og Geiranger uten at det er noen turister på bildene.

 

Tips

  1. Reis på en slik tur uten for sesongen. Ofte kommer det mange tyskere til norge i august og det kunne vi se mange av på Trollstigen og i Geiranger.
  2. Hver der tidlig, så tidlig som mulig. Før noen av turistene kommer.
  3. Evnt kom sent, når turistene har reist.

 

Tips om fotografering

  1. Når du skal ta bilde, prøv og benytte stativ. Da vil du kunne eksponere med en lengre lukker tid.
  2. Du kan ta flere eksponeringer.
  3. Du kan eksponerer for himmelen og for bakken. Disse kan du da sette sammen i enten photoshop eller lightroom.
  4. Gå litt vekk fra alle de andre. Prøv å gå litt opp i høyden.

 

Fly drone

Hvis du skal fly drone så er det en del viktige ting du må huske på.

  1. Sjekk de lokale reglene for gjeldene narsjonalpark.
  2. Ikke fly over menesker og eller bygninger.

 

 

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 5

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 6

 

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 7

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 8

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 9

 

 

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 10

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 11

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 12

Erfaringer og tips. Fototur med el-bil til Åndalsnes, Trollstigen og Geiranger 13