Fotograf paul thürmer

BRYLLUPS FOTOGRAFERING

Dere planlegger drømmebryllupet. Dette har dere kanskje drømt om siden dere var små, og endelig skal den store dagen skje. Lenker skal smies og to skal bli til ett.

Det er utrolig mye som skal forberedes. Fra det store til det helt små. Planleggingen er en tid med både kos og en hel mengde stress og bekymringer. Forventingene er høye og man lurer på om man kommer i mål slik man ønsker. Drømmen om at alt blir helt perfekt er særdeles høy men..
Senk skuldrene og prøv å nyt prosessen frem til dere sier deres «Ja».

VELGE RETT FOTOGRAF

Når steget har kommet for å velge den riktige fotografen for dere, så er det lurt å ikke velge den første og beste. Man burde se på tidligere arbeid, hva den enkelte fotografen kan tilby nettopp dere og deres behov.

Diskuter gjerne ting som er viktig for dere. Alt fra tradisjoner, religion eller kultur. Dette bidrar til bedre kjentskap. Noe som lønner seg er å ha et møte med fotografen god tid i forkant, før dere tar en endelig avgjørelse.

Mye av grunnen til dette er at det er bra å bli kjent med fotografen og dere for å få en bedre forståelse for hva som passer dere best. Skulle det ikke gå med et fysisk møte, så ha gjerne et detaljert møte over telefon eller nett.

Jeg har muligheten til å reise dit dere har tenkt å ha seremonien, eller der dere ønsker at fotoshooten finner sted.

Det lønner seg å være tidlig ute med å finne fotograf da det gjerne er ventetider. Så bestem dere i god tid.

En fotograf er ikke nødvendigvis bare der for å ta bryllupsbildene etter vielsen. Men de kan også være der helt fra starten når forberedelsene finner sted. Hår, sminke, brudepikene. Til dere er klare for å avslutte den perfekte dagen. Dette er noe paret finner ut av på forhånd.

NOE AV DET EN FOTOGRAF KAN TA BILDE AV SOM MAN KANSKJE IKKE TENKER OVER:

 • Bilder av kjolen før den tas på.
 • Mens sminken tas på. Hår gjøres klar.
 • Når kjolen kommer på og bruden ser seg selv for første gang.
 • Brudepikene som blir klare.
 • Når dine nære og kjære ser deg for første gang. Før din partner.
 • Smykker. Brudebuketten. De små viktige detaljene.
 • Når brudgommen får på dressen.
 • Slipsdetaljene rettes på.
 • Familiene samles i spenning før de får se dere begge.
 • Et romantisk bilde av ringene.
 • Bryllupskaken må selvsagt foreviges. Deres første bit.
 • Mange ønsker også at måltidene tas bilde av.

Det er slike små detaljer man ikke får med seg i øyeblikket. Men vil settes stor pris på i ettertid. Forberedelsene er en stor del av bryllupet i sin helhet.

BRYLLUPSBILDENE HAR STOR VERDI

Det er dere som skal stå i fokus i deres bryllup. Dette er deres dag og alt skal være på stell. Men det er viktig å huske at det er mange ting som skal planlegges på forhånd.

Men det er lett å tenke på alt annet før bildene. Men ikke glem de! Bildene er det dere skal se tilbake på og minnes. Dette er de som skal fange deres dag.

Bildene forteller en historie og ikke bare hvilken som helst historie, men den forteller eventyret om en helt spesiell dag. Starten på en ny etappe som gifte. Denne dagen vil aldri bli glemt. En fortelling du ser tilbake på og mimrer med familie og vennene. Barn, og barnebarn. En skatt dere har for alltid. Det er disse du skal sitte igjen med til syvende og sist. Vel, og partneren din da!

Bryllupsfotografering diverse informasjon 1

TRADISJONELLE ELLER KREATIVE BILDER

Under planleggingen må dere finne ut om man skal ha tradisjonelle bilder, eller noe mer kreativt. Eller hva med begge deler? Mulighetene er mange. Fotografen kan komme med spennende ideer hvis man ønsker noe nytt.

Har dere noen tanker om hva slags bilder og tema dere ønsker? Mange går for de tradisjonelle i det seremonien finner sted, og ikke andre oppsatte fotografier. Mens andre velger også å dra ut i naturen. På toppen av et fjell. Ved kanten av et hav. På deres favorittplass. Sammen med yndlingsbilen sin. Dyret sitt. Fantasien er det eneste som kan sette grensene for hva dere kan gjøre. Snakk med fotografen om dette. Det er ting som må planlegges i forkant.

Noen ideer til plasser å ta bilder:

Den nordiske looken er klassisk. Det er mange muligheter her.

 • Grønne frodige åkere. Dette gir en kjølig/ kald effekt. Tar du bildene på en mer gul åker vil det fremstå varmere.
 • Hva med på et sandtak?
 • Gamle murvegger. Eldre murer.
 • Industri looken. By- teglstein.
 • Fine små brygger ved vannet.
 • I store skoger. Tunge trær. Disse er også med på å gi beskyttelse for vær og vind.

Mer fargerike og spennende plasseringer er også mulig.

 • Den typiske portalen med frodige blomster dere står under.
 • De store fjellene. Fjorder og vann. Vill. Vått og vakkert.
 • Fossefall og vakre elver.
 • Områder med gamle museum eller gamle rustikke bygninger.
 • En plass med masse frodig vegetasjon.

 

Dette kan være ekstra flott med en nydelig kveldssol.

PLANLEGGE LITT, LAGE EN PLAN B

Dere må tenke på i forkant om det vil ta veldig lang tid mellom lokasjon fra A til B for fotografering og der dere skal være i forkant / etterkant.

En god bryllupsfotograf klarer å få så å si alle slags plasser til å fungere for de gode fotoene. Her gjelder det å stole på at fotografen klarer å få frem den perfekte helheten.

Det er viktig å ha en plan B dersom dere skal fotograferes ute, og været ikke spiller på lag. Skulle likevel regnet melde sin ankomst så kan det være mulig å være godt forberedt.

Hva med en enkel presenning mellom et par trær? Gjennomsiktige paraplyer kan også fungere som et godt tilbehør.

Regntunge skyer er faktisk med på å gjøre lyset for bilde taking enda bedre! De får vekk de skarpe skyggene og gir et godt utgangspunkt. Hell i uhell!

Å være bryllupsfotograf er litt som maraton i fotografi verdenen. Dette kan fort være 10-12 timer med non stop fotografering av de minste små happenings til de største. De får med seg ting som er fantastiske å se tilbake på som kanskje ikke brudeparet får med seg oppi alt det som skjer.

Plasseringen av brudeparet i lokalene spiller en rolle. Hvis det lar seg gjøre for dere så vil det lønne seg å ikke sette brudeparet ved vinduet. Når lyset treffer bak dere vil det kunne påvirke bildene. Om mulig fiks bordplasseringen slik at dere blir sittende slik at lyset ikke treffer bakfra.

En liten huskeliste å tenke over før fotoshooten.

 • Gode og praktiske sko til terrenget dere skal fotograferes.
 • Varme jakker til å ha utenpå om det er kjølig. Veldig fin å ta på mellom bildene.
 • Tepper eller sitteunderlag for å beskytte antrekket deres.
 • Mat og drikke er nødvendig!
 • Om det er noen rekvisitter dere skal inkludere i bildene så husk de.
 • Brudekjolen og dressen er som regel i sort og hvit. Dette kan fort bli litt kjedelig/blass, så hva med en fargerik bakgrunn?

BUDSJETT

Bryllup koster! Dette kan vi vel si oss enig i. budsjetteringen starter tidlig. Mange punkter skal fylles ut. Alt fra blomster, mat, kjole, lokaler. Ja listen er lang.

Men så kommer fotograferingen også. Her er det flere som kan tenke at de kan spare inn en del på fotografen, og heller legge inn litt ekstra inn i kaken eller annet.

Det anbefales ikke! Velger man det billigste man finner kun for å spare inn noen kroner, kan dere raskt ende opp med å sitte igjen uten gode bilder etter den store dagen deres.

Dette er helt klart verdt å være litt obs på. Selvsagt, vi har jo alle vært ferske og nye en gang, men da er det viktig med god research på forhånd. Det er enkelt å tenke at en venn eller bekjent kan ta foto oppdraget.

Vel, hvis ikke denne personen er proff så vil man ikke anbefale dette. Dette er minner man skal se tilbake på i årenes løp, og en tid man aldri får tilbake.

Velg rett.

En god ting å huske på er at disse fotografiene ikke er et kjøp i seg selv, men en investering.

HVA MED FRIERIET?

Hva med å ta bilder av frieriet? Det er flere grunner til at dette kan anbefales. Å finne en fotograf for slike oppdrag er en fantastisk mulighet til å bli kjent med fotografen før bryllupet og ikke minst å bli litt mer vant til å stå foran kamera før den store dagen.

Det finnes mange måter og grunner for en fotoshoot for et frieri. De fleste overrasker jo partneren sin når de tar steget for å fri til sin kjære. Noen velger en stor greie ut av frieriet, mens andre tar det helt i det små. Å kunne forevige dette er et minne for livet.

Det er mange som velger å annonsere sin forlovelse med bilder til familie og venner tatt fra en fotograf. Enten i studio eller ute i det fri. Men også kanskje fra selve øyeblikket din kjære går ned på kne?

Har du et ønske om at selve frieriet skal fotograferes i «skjul»? Hva med å høre med fotografen om det kan la seg gjøre! Kanskje finner dere noe helt unikt dere kan gjøre.

Vi er vel enige i at på denne dagen ikke er rom for testing og feiling når det kommer til fotografiene. Å skulle sitte igjen senere og se at halvparten av bildene er ubrukelig er ikke noe man ønsker! derfor.. velg profesjonell fotograf som kan dette yrket ut og inn. Som kan skape magi av alt.

Ikke minst.. Husk å puste. Senk skuldrene og nyt deres helt spesielle dag.

PRAKTISK INFORMASJON

I alle mine pakker er det inkludert digitale bilder. Jeg lager også helt nydelige album, takkekort og bilder som kan henges på veggen eller ligge på bordet, som enten kortboks eller briketter. Dette er perfekt å gi i gave til f.eks. foreldre, søsken og besteforeldre.

I tilfelle dere ønsker bilde produkter som er med en fantastisk håndlaget kvalitet og råvarer av beste slag. Papir som benyttes av de store galleriene når store verk skal stilles ut. Bestill via meg og det er garantert topp kvalitet og så slipper dere jo å gjøre den jobben selv.

KONTRAKT

Jeg har alltid kontrakt på bryllupsfotografering. Det er viktig og huske på at bryllupsdagen er ikke booket før kontrakten er undertegnet og dere har betalt inn bookinghonoraret.

BOOKINGHONORAR

For å være sikker på å få reservert datoen som dere ønsker betales det et bookinghonorar som er 50% av pakke prisen dere bestiller. Dette betales ved booking. Når faktura på rest beløp sendes ut 2 uker før bryllupet med forfall dagen før bryllupet, trekkes denne summen av total beløpet  for den bryllupspakken dere ønsker dere.  Bookinghonoraret er ikke refunderbart v/avbestilling.

REISER

Reise ut over 50km tur retur mitt studio i Sandefjord er inkludert.

Dersom reisen går over 1-2 overnattinger tilkommer reisetillegg på 6000,-( kommer litt an på hvor det skal reises). Tillegg for reise med overnatting faktureres på samme faktura som bookinghonoraret. Dette er ikke refunderbart ved kanselering.

Reisetilleggene dekker reisetid og alle nødvendige utgifter som jeg får når jeg kjører bil til oppdraget. Jeg sender ikke bare en faktura på reisekostnader uten at vi har hatt en dialog på dette.  Når vi treffes eller har vår samtale vi telefon/skype, så tar jeg opp dette. Dere vil da få et estimat på hva reisekostnaden vil komme på. Slik at dere på forhånd vet hva det vil kost og ikke får noen store overraskelser senere.