Fotograf paul thürmer

Familiefotografering i Larvik

06/09/2023

For et par uker siden hadde jeg gleden av å få fotografere en familie på fem, som har hytte på en helt fantastisk plass ved vannet ute på Eftank i Larvik. Været var litt overskyet men også litt sol, noe som skapte det perfekte myke og behagelige belysningen men også litt kontraster. Perfekt for noen tidløse familiebilder.

Som fotograf er en av mine absolutte favoritting å fotografere familier. Det beste er helst å ha familiefotograferinger ute når det er fint vær. For det handler om å fange de spesielle øyeblikkene, kjærligheten og forbindelsen mellom familiemedlemmene. Og denne spesielle økten var intet unntak. Når man er i studio så er det lett at det kan bli litt mer oppstilt og possert. Ute så blir det litt mer naturlig.

Stedet hvor vi fotograferte er helt perfekt for en utefotograferingen var helt fantastisk. Med vannet i bakgrunnen og en fredelig atmosfære var det den perfekte bakgrunnen for deres familieportretter. I dette tilfellet så hadde familien hytte her så for dem ble det også veldig personlig og nært.
Jeg tror at valget av en beliggenhet som har betydning for familien, legger til en ekstra touch av sentimentalitet til fotografiene.

Været denne dagen fungerte faktisk til vår fordel. Skyet vær fungerer som en naturlig diffuser, myker opp lyset og skaper en drømmeaktig stemning. Det sies ofte at mykt lys er flatterende og legger til en tidløs touch til bildene. Og det var akkurat det vi oppnådde.

Gjennom hele økten fokuserte jeg på å fange de ekte interaksjonene mellom familiemedlemmene. Enten det var foreldrene som delte et ømt øyeblikk eller søsknene som lo og lekte sammen, er dette øyeblikkene som virkelig gjør en familiefotografering minneverdig.

Til slutt ble bildene en vakker blanding av kjærlighet, glede og forbindelse. Denne familien omfavnet virkelig konseptet «familiefotografering», og resultatet var en samling tidløse bilder som vil bli verdsatt i årene som kommer.

Fotografi har kraften til å fryse øyeblikk i tid og skape varige minner. Og for meg er det ingenting mer givende enn å kunne dokumentere kjærligheten og båndet mellom familier. Det er en ære å være en del av disse spesielle øyeblikkene, og jeg håper å fortsette å fange essensen av familier i all sin skjønnhet.