Logo Paul Skahjem Thürmer

Gruppe og familie fotografering

Gruppe bilder kan ofte være litt utfordrene når det blir mange som skal være med på bilde. Noen ganger så må man ta mange bilder og noen ganger går det veldig greit.

Det jeg ofte gjør når jeg skal fotografere en gruppe er og finne den rette plassen. Denne dagen hadde jeg reist til Sørumsand fra Sandefjord for å ta ett gruppebilde. Jeg er ikke noe kjent på Sørumsand, så jeg vet ikke om noen fine lokasjoner som man kan benytte. Så etter å ha pratet litt med kunden ble vi enig om at det var best og fotografere utenfor huset. Så da tok jeg meg en rask tur rundt huset for å se hvor det kunne være best å fotografere. Jeg landet på oppkjørselen da denne har litt plass og dengår litt opp/ned, slik at de bak kommer litt over de som står forran.

 

Hvordag plasserer man?

Det første jeg gjør er og finne de laveste personene og stille dem opp på første rad. Der etter finner jeg dem som litt høyere osv( kommer an på hvor mange det er som skal fotograferes og hvor man er. Er man i en gymsal så har man litt andre muligheter). Så plasserer jeg de som står på rad nr 2 mellom hodene til dem som står på rad nr 1. Dette vil gjøre at man som oftes da får med alle ansiktene. Som på bildet under sto jeg på en krakk for og være sikker på at jeg kom meg litt opp så alle kom med.

 

Familie - gruppefotografering

 

Når poseringen er gjort og alt er klart så er det å få alle til å se på kamera og smile. Når vi skulle ta dette gruppe bilde så var været veldig ustabilt. Rett før jeg ankom regnet det så hardt og mye at jeg var usikker på om vi kunne gjennomføre fotograferingen. Men vi fikk ett lite opphold på 5 min. Så da måtte jeg rigge, stille opp og få alt på plass så fort som mulig. Akkurat i det vi avsluttet så kom det en ny skur med regn. Det er sånn som skjer.

Det å være fotograf er ikke alltid bare det å fotografere. Det er mer å løse problemer og finne løsninger på utfordringer man møter ute på fotografering.